top of page
zon@2x.png
Gallerij_3.png
Gallerij_2.png
STOICON_X_ijs@4x.png

DENK BETER
LEEF BETER

STOIC SPRING

*

STOIC-SPRING
ogen.png
hand_2.png
hand_1.png

Drie avonden rond het stoïcisme en praktische levenskunst in het Geuzenhuis in Gent

We dopen de lente tot STOIC SPRING

Drie compleet verschillende insteken om een breed publiek te laten kennismaken met het moderne stoïcisme en het goede leven

Het stoïcisme is een praktische filosofie die gericht is op een goed leven, voor jezelf en voor anderen. Een filosofie met meer dan 2000 jaar ervaring, niet alleen voor denkers maar ook voor doeners. 

Op Stoicon-X Gent kan je aan de hand van korte talks kennismaken met het moderne stoïcisme, meer bijleren en vind je inspiratie voor de praktijk.

Hoe krijg je meer controle over je leven?

Hoe ga je om met moeilijke omstandigheden?

Hoe stop je met piekeren?

Wat is er belangrijk in het leven?

Voorkennis is niet nodig: iedereen kan de stoïcijnse levenskunst proeven.

 

Je inlezen of verder verdiepen in het stoïcisme? Ontdek onze stoïcijnse leeslijst op de webshop van Boekhandel Walry.

TICKETS
INFO
OVER ONS

OVER ONS

STOICON — X GENT

Stoicon-X Gent is een organisatie van de Mens.nu, huisvandeMens en het Geuzenhuis. Al vijftig jaar werkt deMens.nu samen met haar lidorganisaties aan de uitbouw van het vrijzinnig humanisme in Vlaanderen.

 

Waarom organiseren vrijzinnig humanisten een Stoicon-X?     
De praktische levenskunst van de stoïcijnen is een mooi voorbeeld van praktisch humanisme. Beiden staan ze voor een rationele levenshouding die mensen aanzet tot zelfstandig denken, in overeenstemming met en gebaseerd op de inzichten van de moderne wetenschap. Bovendien staan beiden voor een open kosmopolitisme, het inzicht in de verbondenheid van de gehele mensheid en zelfs de uitbreiding van onze morele cirkel tot alle voelende wezens. Voor meer informatie over het vrijzinnig humanisme verwijzen we u graag naar de website van
deMens.nu.

 

INFO

ALGEMEEN

De filosofische inzichten van de stoïcijnen en de psychologische technieken die zij ontwikkelden kunnen je helpen om door de complexiteit van het 21e-eeuwse leven te navigeren en een zinvol en gelukkig leven uit te bouwen. De stoïcijnen leren je hoe je omgaat met tegenslagen, woede en verdriet.

 

Ze kunnen helpen om je angsten te overwinnen, om te stoppen met piekeren en te blijven hangen in negatieve emoties. Volgens hen is in principe iedereen in staat om gemoedsrust en mentale weerbaarheid te vinden.

 

Dat gaat niet vanzelf, maar is het resultaat van inzicht en een besluit om deze ideeën in de praktijk te brengen. Stoicon-X Gent is er voor iedereen die dat wil proberen.

 

DE MODERNE STOA

Wereldwijd beleeft de stoïcijnse filosofie en levenskunst een ware revival. In die mate zelfs, dat je tegenwoordig kan spreken van een Moderne Stoa. Die heeft de filosofische uitgangspunten van het klassieke stoïcisme behouden, maar aangepast aan onze moderne tijd en de huidige wetenschappelijke kennis. Drijvende kracht achter de beweging is het team van Modern Stoicism. Zij bezielen de blog Stoicism Today, organiseren de internationale Stoicon en de Stoic Week. 

 

STOICON — X

Het idee achter de Stoicon-X evenementen is om kleinere, regionale conferenties en ontmoetingen aan te bieden aan mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de internationale Stoicon af te zakken. Zo krijgt iedereen die meer wil leren over het stoïcisme en de hedendaagse toepassingen ervan de gelegenheid om deel te nemen aan evenementen met sprekers en workshops. 

Praktisch

PRAKTISCH

CONTACT

Heeft u een vraag of een opmerking?

Vul dan dit contactformulier in en we proberen u zo snel mogelijk te helpen

AANVANG 20:00
WELKOM VANAF 19:30
 

Bedankt voor de inzending!

INKOM

Combiticket

€ 20 voor 3 lezingen samen (standaardticket)

€ 12 voor 3 lezingen samen (jongerenticket)

Standaardticket

€ 8 per avond

5 per avond - Jongeren (-26 jaar)

€ 1,6 per avond - UITPAS kansentarief

om een ticket te kopen kan je mailen naar communicatie@geuzenhuis.be met je UITPAS kaartnummer

 

KOOP HIER JE TICKETS

LOCATIE
 
Geuzenhuis
Kantienberg 9

9000 Gent

NIEUWSBRIEF

VOLG ONS OP INSTAGRAM

bottom of page